Onze visie


Carin Haircosmetics is een volledig Belgisch bedrijf dat hoogwaardige haarcosmetica ontwikkelt, produceert en verdeelt over gans de wereld.

Carin Haircosmetics is een middelgroot bedrijf, van ‘bij ons’, dat geen deel uit maakt van een overkoepelende, multinationale groep.

Carin Haircosmetics verdeelt zijn producten enkel en alleen aan de kapper en via de kapper naar de consument. De kapper staat centraal in het distributieproces.

De verdeling naar de kapper toe, gebeurt via een dicht netwerk van zelfstandige verdelers. Deze mensen staan heel dicht bij de kapper en bezorgen ons zo een directe feedback over wat leeft in de kapperswereld, zodat we snel kunnen inspelen op de noden van de markt. Daarenboven kunnen we op deze manier een snelle en persoonlijke service aanbieden aan onze klanten.

Verder worden onze contacten met de klant geïntensifieerd via regionale demonstraties en workshops en een sterke aanwezigheid op Hairstyle, de tweejaarlijkse hoogmis van de coiffure. Welke kapper of kapster kent onze legendarische, overbevolkte ‘champagnestand’ niet?

Carin Haircosmetics is een onderneming, die hoogkwalitatieve producten aflevert op een maatschappelijk verantwoorde manier. Carin Haircosmetics produceert met aandacht voor kwaliteit, mens en milieu.

De haarkappersmarkt wordt recentelijk overspoeld met een overaanbod van goedkope tot zeer goedkope producten. Aan dergelijke prijzen moeten ontegensprekelijk toegevingen worden gedaan in kwaliteit (ingrediënten), in het productieproces (zijn aan alle milieu en veiligheidsvoorschriften voldaan?) en in de arbeidsomstandigheden (loon naar werk).

Waar de prijs onder druk staat, staat de kwaliteit, mens of milieu onder druk.

Carin Haircosmetics doet nooit geen toegevingen waar de mens, het milieu of de kwaliteit op het spel staat.

  • Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. We willen dat ze zich goed voelen in hun werk. Daarom wordt gewerkt ‘op mensenmaat’, met zeer veel aandacht voor het sociale en familiale leven.
  • Het milieu is prioriteit. Er werd zwaar geïnvesteerd in een waterzuiveringsinstallatie, waardoor ons afvalwater wordt geloosd binnen de strengste milieunormen. De ecologische voetafdruk van Carin Haircosmetics is quasi nihil.
  • Kwaliteit staat centraal. Alleen de beste werkstoffen en ingrediënten worden gebruikt zodat het product doet wat het belooft!

Carin Haircosmetics houdt zich aan zijn principes en doet niet mee aan deze prijzenslag, waar zowel de mens, het milieu en de kwaliteit steeds verliezer zullen zijn.